|
Тук ще представя моето лично мнение за книгата, като се надявам да последвате примера ми! Макар и прекалено комерсиализирана, тази книга си остава шедьовър на модерната литература. В нея се представя една смесица между реалност и фантазия. Този "нов стил" на писане има множество почитатели поради факта, че се описват реални събития и места, които са достъпни за повечето хора (за съжаление, визирам чужденците). По този начин самият читател има възможност да посети местата и да изживее историята, подобно на героя от книгата. Смесицата на истински факти и умело измислени от автора загадки, придават една доста загадъчна нотка на книгата, което е едно страхотно допълнение към другите положителни черти на творбата. Ще прекъсна до тук, макар че може да се изпише още доста за тази книга. Моето лично мнение е, че книгата е просто невероятна. Все пак още се питам, дали наистина съществува подобна "организация" като "Сион". Също така ми е доста любопитно дали всички факти, древни думи (пример: Споменава се, че София на древногръцки означава мъдрост) и исторически събития (пример: Константин събира хора, които да напишат Новия Завет) са истина или са просто авторска измислица. Вие как мислите?
П.П. Знам, че въпросите които си задавам имат отговор в Интернет, но искам сам да достигна до тях. А дори и да не разбера, отново ще си остана с приятния вкус на мистерията. Това е като да прочетеш рецензия или кратко съдържание на книга, а след това да я прочетеш - ужасно е и изгубваш интерес преди да си започнал.
|